LMP: Mondják fel a török-magyar hadiipari megállapodást! – LMP

0
hirdetésMondják fel a török-magyar hadiipari megállapodást!

Demeter Márta szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: pártja felháborítónak tartja, hogy a török elnök Magyarországra látogathat országa kurdok elleni, szíriai agressziója ellenére. Nem közvetlenül a magyar állam vesz Törökországból harci eszközöket, hanem egy közvetítő cég, vagyis olyan üzleti kör hozza be azt az országba, amelybe Orbán Viktor miniszterelnök is bejáratos. Az adófizetők pénzét biztonságfejlesztés helyett kormányzati körök gazdagodására használják.

Az LMP elvárja, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki budapesti látogatása során a magyar kormány mondja fel a török-magyar hadiipari megállapodást.

Magyarország az elnök fogadásával támogatja a török agressziót, a hadiipari beszerzésekkel pedig még finanszírozza is azt. A magyar kormány háborús bűnökhöz asszisztál, és nemzetárulást követ el, mivel szembe megy a nemzeti érdekkel.

A kormány érvelése vállalhatatlan hazugság, amely Magyarország biztonsági érdekével indokolja a törökök melletti kiállást. A magyar kormány politikája kétszínű, hiszen korábban még a kurdok mellett állt ki.

Hirdetés

A szíriai török offenzíva óta minden uniós ország felfüggesztette a fegyverkereskedelmet Törökországgal.Forrás: LMP