LMP: A szakszervezetek a dolgozókat védik – LMP

0
hirdetés


Az LMP elvárja a kormánytól, hogy a koronavírus idején fokozottan hallja meg a szakszervezetek hangját, illetve egyeztessen velük, hogy a dolgozók, akiket képviselnek és a járvány idején derekasan helytállnak, fokozott figyelmet és minden lehetséges támogatást megkapjanak.

Szerte a világon a szakszervezetek küldetése, hogy a munkavállalókat anyagi, szociális, valamint élet- és munkakörülményeiket érintő jogaikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban képviseljék. Céljuk, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg és valós problémák mentén támogassák őket.

A járvány idején átalakultak a szakszervezetek elvárásai, prioritásai.

Most a legfontosabb, hogy a dolgozók akadály nélkül elvégezhessék munkájukat és minden támogatást megkapjanak annak érdekében, hogy az egész magyar közösséget szolgálhassák.

Hirdetés

A közszolgálati, szociális, egészségügyi és az egész közalkalmazotti szféra dolgozói kollektív érdekeket szolgálnak, munkájuk felértékelődött, azonban hatalmas a munkaegészségügyi kockázat is, ezenkívül családok ezrei kerülhetnek gazdasági krízisbe.

Megnőtt a szerepe a társadalmi szolidaritásnak, melyből a kormánynak ugyanúgy ki kell vennie részét. Feladata megvédeni a dolgozókat és ebben az őket képviselő szakszervezetekkel egyeztetve olyan megoldást nyújtani nekik, ami által a biztonságos munkakörülményeik, egészségügyi védelmük biztosított, anyagilag a megfelelő megbecsülést kapják és családjaik is biztonságban érezhetik magukat.

Ungár Péter,

az LMP országgyűlési képviselőjeForrás: LMP