LMP: Átverés a kormány bértámogatási terve – a munkanélküliek mellett a kisvállalkozásokat is cserbenhagyja a kormány – LMP

0
hirdetés


Minél több részlet derül ki a kormány bértámogatási rendszeréről, annál jobban aggódhatnak a kisvállalkozások. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne a multiknak és a saját holdudvarának kedvezzen, hanem a megszűnés rémétől fenyegetett magyar kisvállalkozásoknak.  

Más országokkal ellentétben a támogatás szűk körű, a bevételük több, mint felét elvesztőkön nem segít, ráadásul csak májustól igényelhető. A kormány így a hazai kisvállalkozások tömegeit hagyja tönkremenni, és dolgozóikat jövedelem nélkül utcára kerülni.

A bértámogatást nagyon sok országban már hetekkel ezelőtt bevezették, mivel ez a leghatékonyabb módja a gazdasági válság mérséklésének, és a későbbi újjáépítés megalapozásának: azt a munkát akkor lehet leggyorsabban újrakezdeni, ha a munkahely nem szűnik meg. Hétfőn a kormány bejelentette, hogy ezt az eszközt Magyarországon is bevezetik, de “speciális magyar” formában. A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha 50 százaléka megmaradt a “rendelésállománynak”, ráadásul csak májustól.

Ez nem a vészhelyzetbe került, teljes bevételüket vesztett magyar kisvállalkozásoknak szól. Nem segít a vendéglátásban, a turizmusban, a szolgáltatóiparban, és más, a járvány miatt tönkremenő cégeknek és dolgozóknak. Ez így megint csak a nagy multinacionális vállalatokat támogatja, akiknek amúgy lennének saját tartalékaik. Többszázezer magyarnak azonban nincs.

Hirdetés

Schmuck Erzsébet,az LMP társelnökeForrás: LMP