LMP: Politikai leszámolás zajlk a CEU ellen – LMP

0
hirdetésPolitikai leszámolás zajlk a CEU ellen Abszurdnak és álszakmainak tartja a kormány felvetéseit a Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, aki szerint politikai leszámolás történik az egyetem ellen.

Ungár Péter azután beszélt erről csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a CEU bejelentette: ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni az egyetem körül kialakult helyzetre, a felsőoktatási intézmény amerikai akkreditációjú mester- és doktori programjaira jelentkező új hallgatók a 2019/20-as tanévtől a CEU bécsi kampuszán tanulnak majd.

A politikus tagadta a kormány állítását, amely szerint a CEU olyan előnyöket kapott volna, amelyeket a többi magyar egyetem nem. Szerinte a magyar felsőoktatás ellen leginkább a kormány tesz a tandíj bevezetésével és a forráselvonással.“Az, hogy ha a kormánynak van egy vitája a CEU finanszírozójával, aki korábban a kormánypártot finanszírozta a ’90-es éveken, egy bizsergetően izgalmas dolog”, de ezért tönkretenni a magyar felsőoktatást, nem szolgálja a nemzeti érdeket – jelentette ki.Ami az egyetemmel történik, az csak Magyarországnak rossz, az itt tanulók ugyanis az egész világba elvitték az ország jó hírét.

Az LMP ifjúsági szervezete november 7-ére tüntetést szervez, kifejezve, hogy a CEU-nak szerintük Magyarországon a helye – közölte Ungár Péter.Forrás: LMP

Hirdetés