LMP: Az LMP egyeztetést kezdeményez a dolgozók érdekében – LMP

0
hirdetésAz LMP egyeztetést kezdeményez a dolgozók érdekében Az LMP szerint nemcsak a munkaadók, hanem a cégek számára is hátrányos a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, várhatóan szerdán szavazásra kerülő törvényjavaslat. A rabszolgatörvény tragikus támadás a nemzeti érdekek ellen. Minden parlamenten belüli és kívüli törvényes eszközt kihasználunk, hogy megakadályozzuk. Elsőként a nagy munkaadókkal kezdeményezünk egyeztetést, hogy a törvényhez képest kedvezőbb kollektív szerződést kössenek alkalmazottjaikkal.

A párt két társelnöke, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt kedden, sajtótájékoztatón ismertette, hogy a rabszolgatörvény miatt egyeztetést szorgalmaznak a munkavállalók és a munkaadók között, akár a kormányzat részvétele nélkül, miután a kabinet szerintük kivonult az érdekegyeztetésből.

Demeter Márta elmondta: az egyeztetésnek ki kell terjednie az időkereten belüli fizetés kérdésére, az elszámolásra a munkaviszony megszűnésekor, a többletmunka valódi önkéntes vállalásának garanciáira, a pótlékok biztosítására.

Keresztes László Lóránt szerint a kormányoldal minden írott és íratlan szabályt áthágott annak érdekében, hogy az Országgyűlés mielőbb elfogadja a jogszabályt, még az előterjesztés általános vitája sem zajlott le megfelelően, hétfőn pedig házszabályt sértettek a levezető elnökök. A kormány és a miniszterelnök is hazug propagandát folytat a kérdésben, de azt mégis elismerte a kormányfő, hogy munkaerőhiány van az országban. A jogszabály elfogadása gyorsítani fogja a kivándorlást, így növekedik majd a munkaerőhiány. Szerinte brutálisan emelkedni fog a munkahelyi balesetek száma és romlani a munkavállalók egészségi állapota.Forrás: LMP

Hirdetés