LMP: Az oktatás és a környezetvédelem a 2020-as költségvetés vesztese – LMP

0
hirdetésCsárdi Antal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: oktatásra reálértéken 15 milliárd forinttal jut kevesebb jövőre, míg környezetvédelemre 25 százalékkal szán kevesebbet a kormányzat, holott ezek a területek eddig is alulfinanszírozottak voltak. A 2020-as büdzsé a múlt költségvetése, amely hatására a társadalmon belüli szakadékok tovább növekednek jövőre.

Miközben a klímaváltozás miatt már most jelentős zöldségár-emelkedéssel kell számolniuk az embereknek, mégsem az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenti a kabinet, hanem a szálláshelyekét, vagyis annak az ágazatnak – a turizmusnak – biztosít extraprofitot, amelyet fideszes oligarchák foglaltak el.

A kormány emellett a kedvenc iparágát, az autóipart tömi ki pénzzel, annak ellenére, hogy a kabinet tagjai sem tagadják egy gazdasági visszaesés közeledtét, amelyek első áldozata mindig az autóipar.

Az LMP mindezekkel szemben a jövő költségvetését fogadná el, vagyis az egészségügyre biztosítana több forrást, valamint a környezetvédelemre, mert, az itt élők életminősége rendkívüli módon romlik.Forrás: LMP

Hirdetés