LMP: Hagyják az embereket beleszólni a helyi ügyekbe! – LMP

0
hirdetésHagyják az embereket beleszólni a helyi ügyekbe! Környezetvédelmi, közétkeztetési és közlekedési kérdésekben is változást sürgetnek az LMP politikusai Kőbányán. Schmuck Erzsébet keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az önkormányzati választás tétje, hogy az emberek nagyobb beleszólást kapnak-e a közügyekbe.

Schmuck Erzsébet Kőbánya környezetvédelmi problémáiról is beszélt, elsősorban a ferihegyi reptér okozta zaj- és egyéb szennyezésről. A kormány még arra sem volt képes, hogy bevezesse az éjszakai repülési tilalmat.

Reményét fejezte ki, hogy a kerületiek zöld önkormányzatnak szavaznak bizalmat, mert a kerületet is alkalmazkodóvá kell tenni a klímaváltozáshoz, elsősorban a zöldterületek növelésével vagy a csapadékvíz megfelelő elvezetésével.

Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője és listavezetője kifogásolta, hogy a kerület rendre tíz évre szóló, sokmilliárdos szerződéseket köt a közétkeztetés ellátására. Ezt a feladatot az önkormányzatnak saját kezébe kell vennie. Ehhez főzőkonyhát kell felállítani egyes intézményeiben, az alapanyagot pedig helyi termelőktől lehetne beszerezni.

Demeter Márta országgyűlési frakcióvezető-helyettes a közlekedést tenné hatékonyabbá Kőbányán, elsősorban a vasút hatékonyabb bevonásával. Példaként a jegy- és bérletrendszert említette, kifogásolva, hogy az agglomerációban élők számra nem áll rendelkezésre egységes vasúti és budapesti bérlet vagy jegy.

HirdetésForrás: LMP