LMP: Az Országgyűlésnek ismét van egy esélye, hogy elismerje az örmény népirtást! – LMP

0
hirdetés


104 éve, ezen a napon vette kezdetét az örmény népirtás. Az LMP politikai közössége tisztelettel és főhajtással emlékezik az áldozatokra. Meggyőződésünk, hogy a múlt lezárásra csak a nevükön nevezett bűnök teljes nyilvánossága után kerülhet sor. Ezért az LMP újból benyújtja azt a javaslatot, mely elfogadása esetén az Országgyűlés kimondaná, hogy az Ottomán Birodalom fellépése az örmény néppel szemben népirtás volt.

Az LMP egyetért az Európai Parlament határozataival és több mint húsz ország, valamint Ferenc pápa állásfoglalásával: száz év után nem lehet tovább tagadni a nyilvánvalót, “az örmények szisztematikus kiirtására tett kísérletet” az Ottomán Birodalomban 1915-ben. Ennek el nem ismerése gyengeségről árulkodó történelemhamisítás, a megbocsátás fő akadálya.

Az értékelvű külpolitika az LMP szerint előbbre való bármelyik párt pillanatnyi érdekeitől, ezért az LMP fenntartva korábbi javaslatát, újból beterjeszti az Országgyűlésnek az örmény népirtás elítéléséről szóló határozati javaslatát.

 

Hirdetés

LMP Sajtó

 Forrás: LMP