Az Arctic Monkeys is fellép a VOLT fesztiválon

0
hirdetés

    Budapest, 2014. március 4., kedd (MTI) – Az idei Brit Awards nagy nyertese, az Arctic Monkeys indie rock zenekar is fellép az idei VOLT fesztiválon július 6-án, a rendezvény ráadás napján.

Az Arctic Monkeysnek ez lesz az első koncertje Magyarországon. A világhírű zenekart eredetileg a Sziget fesztiválra szerették volna elhozni, akkor azonban nem lesz Európában az Alex Turner és Jamie Cook által alapított csapat – olvasható a Sziget Szervezőiroda az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

“Természetes, hogy egy Arctic Monkeys nagyságrendű produkciót elsősorban a Szigetre próbáltunk elhozni idén is, hiszen a csapat rajongói – itthonról és külföldről – biztosan megtöltenék a nagyszínpadunk egész küzdőterét” – idézi a dokumentum Gerendai Károlyt, a Sziget Szervezőiroda alapítóját, aki elárulta, hogy a zenekar évek óta a kívánságlista éllovasa. Gerendai az Arctic Monkeyst “napjaink talán legfontosabb és legaktuálisabb bandájának” nevezte.

A zenekart idén harmadszorra választották Anglia legjobb zenekarának a Brit Awardson, emellett a két tekintélyes zenei lap, az NME és a Q Magazine is az év koncertzenekarának és a legjobb brit együttesnek nevezte az indie rock csapatot. Chris Martin, a Coldplay frontembere szerint ők a világ legjobb bandája és Matt Bellamy (Muse), valamint Lars Ulrich (Metallica) mellett Bono is nagy rajongójuk – idézte fel a közlemény.

Hirdetés

A VOLT-ra a jegyértékesítés március 7-én, pénteken indul idehaza és több európai országban. A fesztivál július 1-jén nyitja kapuit, azonban vasárnap helyett most hétfő hajnalig maradhatnak a helyszínen a fesztiválozók, vagyis összesen hat napig tart a rendezvény.

Lobenwein Norbert, a VOLT egyik főszervezője a közleményben leszögezte, hogy az utolsó napon is próbálnak “teljes értékű fesztiválnapot adni” a látogatóknak, ezért több színpad is működik majd, így nemcsak egy fantasztikus koncertre, hanem teljes fesztiválprogramra számíthatnak a résztvevők.

Az Arctic Monkeys jelenlegi tagja Alex Turner (ének, gitár) és Jamie Cook (gitár) mellett Matt Helders (dobok, vokál) és Nick O’Malley (basszusgitár, vokál).