LMP: A kormány állítson le minden építkezést a Városligetben – LMP

0
hirdetésA kormány állítson le minden építkezést a Városligetben Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben – mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket.

Az éghajlatváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás különösen érezteti hatását Budapest belvárosában, ahol kevés a zöldfelület, a tiszta levegő. A Liget Budapest Projekt ezzel szemben a Városliget jelentős részét lebetonozza, óriási kárt okozva ezzel a fővárosnak.

Karácsony Gergely új főpolgármester, valamint a Városligettel szomszédos valamennyi kerület új vezetője ellenzi a terület beépítését. Ezért amennyiben a kormány tekintettel akar lenni az emberek véleményére, akkor el kell felejtenie az oda szánt betonépületeket és a területet közparkként kell megújítania a polgárok bevonásával.

Heltai László kérdésre válaszolva elmondta, Karácsony Gergely támogatását korábban egy nyolcpontos, úgynevezett zöld minimum programhoz kötötték, amelynek első eleme megvalósulni is látszik a klímavészhelyzet elismerésével. Az LMP ennek részeként a zöldfelületetek felmérését és szigorú védelmét tartja a legfontosabbnak.

HirdetésForrás: LMP