A becstelen autóalkatrész-nepperek

0

A Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a tiszacsegei elkövetőt, aki nővérével nem létező autóalkatrészekkel kereskedett az online piactéren. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás bűntett miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 23 éves férfival és 31 éves nővérével szemben. Az elkövetők 2024. február 4-e előtt egy közösségi oldal értékesítési felületén, illetve különböző online piactereken nem létező autóalkatrészeket hirdettek meg. A csalók soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel, azokat különböző weboldalakról letöltött képekkel illusztrálták. Az autóalkatrészekre jelentkező és a vételárat előre utaló húsz vevőnek a páros közel 1,5 millió forint kárt okozott, mivel a termékeket a mai napig nem kapták meg.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a testvérpárt gyanúsítottként hallgatta ki, majd a férfit május 28-án őrizetbe is vették, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

 

  • Vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni, ellenőrizni az eladót, a webáruházat, és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg!
  • Ha valami nagyon olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ha lehet, válasszunk személyes átvételi módot!
  • Ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján!

"

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

 

Forrás: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/matrix-projekt/a-becstelen-autoalkatresz-nepperek

قالب وردپرس

Tetszett a tartalom?